top of page

Blog #12: Boekpresentatie 'Stil'


Gisteren, zaterdag 23 november 2019, was de boekpresentatie van het boek ‘Stil’ van Eva Burgers. Eva Burgers is een Nederlandse schrijfster van jeugd- en volwassenboeken. In het verleden was ze werkzaam als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. Het dagelijks recherchewerk werd een inspiratiebron voor haar boeken. Ondertussen heeft ze meerdere (jeugd)boeken geschreven en tv-formaat ‘Kroongetuige’ ontwikkeld.

Stil is het eerste misdaadroman voor volwassenen wat Eva Burgers geschreven heeft. Het boek gaat over Robin Escher. Wanneer rechercheur Robin Escher op haar werk bij de Amsterdamse politie in vertrouwen vertelt dat ze de sfeer op de afdeling soms als seksistisch ervaart, wordt haar dat niet in dank afgenomen. Als ze kort daarna ook nog het vermoeden heeft dat haar chef gevoelige informatie lekt aan criminelen, gaat ze op onderzoek uit. Pas als Robin ontdekt dat haar verslagen op onverklaarbare wijze beginnen zoek te raken, beseft ze dat ze op haar tellen moet gaan passen. Ze zoekt steun bij haar maatje Storm, maar als ze ook hem niet meer helemaal kan peilen, neemt ze een drastische beslissing.

Samen met een vriendin vertrok ik gisteren met het OV naar Noordwijk toe. Eerst gingen we gezellig samen lunchen. Daarna brachten we nog even een bezoekje aan het strand. Nadat we hadden uitgewaaid op het strand, vertrokken we naar de boekhandel ‘Van der Meer’. Na een lange wandeling kwamen we aan bij de boekhandel.

De boekpresentatie begon met een halfuurtje muziek door Octav Popa Quartet. Daarna was er een woordje van Wanda, van de uitgeverij ‘Gloude Publishing, over het proces tot het ontwikkeling van het boek. Daarna was het tijd om het eerste exemplaar aan Eva Burgers te geven. Dit werd gedaan door niemand minder dan Peter Römer. Iemand waar Eva Burgers zeker op hoopte. En daarna was het tijd om het boek te laten signeren door Eva Burgers, onder genot van muziek en een hapje.

De afgelopen tijd kreeg ik de kans om het boek ‘Stil’ al eerder te lezen. Ondertussen ben ik halverwege het boek alweer. Het boek is erg interessant en het liefst had ik hem in een keer uitgelezen. Helaas waren er ook deadlines en tentamens van school die aandacht nodig hadden. Maar gelukkig heb ik nu nog de helft van het boek om te lezen. Ik vind het boek nu al heel erg spannend en ben erg benieuwd naar de rest van het boek. Een echte aanrader voor iedereen.

Recent

bottom of page