top of page

Boekcovers #4: Fantasy boekcovers

Een tijd geleden had ik het over de mooiste boekcovers en deze keer ga ik dit weer doen, maar dan met een kleine twist: deze keer staan de fantasyseries in de spotlight.

S e r i e # 1

De eerste serie is de Touching Juliette-trilogie.

Het verhaal gaat over Juliette, die opgesloten zit. Haar dodelijke aanraking is namelijk een gevaar voor de samenleving volgens het Herstel. Het Herstel wil haar inzetten als wapen. Niet alleen spanning, maar ook romantiek speelt een grote rol in dit verhaal.

De covers zijn goed doordacht en passen allemaal bij het thema. Het mooie aan de covers vind ik de kleuren en de details. De wimpers van de ogen zijn veranderd in natuur.

S e r i e # 2

Inmiddels redelijk bekend: de Lunar Chronicels. De schrijfster, Marissa Meyer, maakt van oude sprookjes een modern fantasyverhaal. Zo werd Assepoester een half cyborg genaamd Cinder. Het duurde even, maar nu zijn de meeste boeken van de serie ook in het Nederlands verschenen. De covers zijn passend; ze zien er magisch uit door de val van het licht en de kleurenkeuze. Wat ook erg leuk is, is dat je op elke cover kunt zien om welk sprookje het gaat. Bijvoorbeeld: het rode muiltje is een hint naar Assepoester, het lange haar duidt overduidelijk op Rapunzel, de glanzende appel wijst terug naar het sprookje van Sneeuwwitje.

S e r i e # 3

Nu we het toch over sprookjes hebben, kunnen we gelijk verder met de laatste serie namelijk Hof van Doorns en Rozen. Dit verhaal is een soort modern Belle en het beest (vooral in het eerste deel merk je dit). De serie bestaat inmiddels uit vier boeken. Het laatste boek is echter veel dunner en lijkt eerder op een sequel. Ook qua omslag wijkt deze af. Voor nu laat ik deze daarom achterwege. Feyre is de hoofdpersoon in deze serie. Ze jaagt en zorgt voor eten voor haar familie. Op een winterdag doodt ze een wolf uit Prythian en hierom wordt ze gestraft. Ze moet mee met Tamlin naar Prythian.

De covers zien er erg elegant uit door de krullen. Doordat de omslag weinig veranderd, passen de boeken goed bij elkaar. Op de omslag ziet Feyre er vastberaden en mysterieus uit. Hierdoor wil je het boek lezen. Door nooit Feyres hele gezicht te laten zien, kan de lezer zelf zijn/haar fantasie gebruiken om te bedenken hoe ze eruit ziet. Aangezien sommige lezers dit graag willen, is dit een slimme keuze geweest. Ook misschien wel leuk om te weten is dat het eerste deel verfilmd gaat worden, de filmrechten zijn al verkocht!

Recent

bottom of page