top of page

Boekblog #33: Gruwelijk spel


Durf jij 24 uur lang in een doodskist te liggen?

Na het lezen van ‘Voorlopers 1 en 2 ’ van Mirjam Hildebrand ben ik helemaal fan geworden van haar schrijfstijl. Nu kwam ‘Gruwelijk spel’ uit, een andere genre dan de serie ‘Voorlopers,’ maar het verhaal klonk wel weer heel erg boeiend. Dit boek ging dan ook absoluut mee op vakantie om lekker bij het zwembad te lezen.

‘Gruwelijk spel gaat over de zestienjarige Daantje die samen met haar vrienden Nora, Aron en Stan meedoen aan de Doodskist Dare van pretpark Joyride. Het park viert zijn 24-jarig bestaan en heeft daarom een speciale halloween challenge voor een beperkt aantal kandidaten.

Zes kandidaten worden uitgekozen om 24 uur lang in een doodskist door te brengen. Als kandidaat neem je een team van 3 vrienden mee. Samen met hen voer je in het pretpark een aantal spannende opdrachten uit, waarmee je punten kunt scoren. De winnaar verdient duizend euro en twee gouden pasjes voor een heel seizoen Joyride.

Vol goede moed begint Daantje met haar team aan deze uitdaging. In het park worden de opdrachten steeds gevaarlijker en krijgt Daantje het idee dat er meer aan de hand is. Probeert iemand haar team op gruwelijke wijze te saboteren?

Toen ik het boek zag vond ik hem er wel redelijk dun uitzien, en ik vroeg me af of niet ten nadele zou zijn van het verhaal. Gelukkig is hier absoluut geen sprake van.

Gelijk vanaf hoofdstuk twee gaat de challenge in het pretpark van start. De schrijfstijl is prettig en Mirjam bouwt de spanning van de origineel verzonnen pretpark opdrachten goed en vlot op. Hierdoor leest verhaal leest juist heerlijk weg en is ongekend spannend! Door het formaat is het boek ook ideaal om mee te nemen op vakantie omdat het weinig kofferruimte inneemt.

Kortom, ‘Gruwelijk spel’ is een geweldig boek, echt een aanrader!

Groeten vanuit Griekenland,

Kim


Recent

bottom of page