top of page

Boekblog #30: Meester Jaap is een held … (op sokken!)

De boeken van meester Jaap gaan over meester Jaap en zijn klas. In de klas gebeuren gekke, rare, vervelende, leuke dingen. Meester Jaap heeft voor elke situatie een oplossing. Een oplossing die een tikkeltje anders is dan andere. Hiermee leert hij kinderen op spelenderwijs iets. In het boek ‘Meester Jaap is een held … op sokken”, leert hij de kinderen iets over vandalisme, pesten, braakballen, emancipatie, moeder, Allah en seksualiteit.

De groep van Meester Jaap gaat op kamp in de Peel. Meester Jaap vertelt spannende verhalen over Peelheksen en spoken, dus als Dominique in het moeras valt, is iedereen in paniek. De meester probeert haar te redden, maar valt er zelf ook in. Gelukkig is het niet diep en de kinderen trekken Dominique en hun meester er weer uit. Alleen de laarzen van meester Jaap blijven in het moeras achter. De kinderen vinden hem een echte held op sokken! En natuurlijk zorgt meester Jaap voor gezelligheid in de klas. Hij verzint altijd wat nieuws en komt op voor kinderen die het moeilijk hebben. Een meester om van te blijven houden dus!

De verhalen zijn geschreven door Jacques Vriens. Hij weet de lezer, net als de kinderen in de klas, iets te leren op een leuke manier. Hiermee komen de jonge lezers op goede manier in contact met het onderwerp en leren ze hiermee om te gaan. Daarnaast zitten er in het boek vele mooie illustraties. Deze zijn gemaakt door Annet Schaap. De tekeningen en het verhaal maken samen een mooi geheel. Een geweldig boek om te lezen of iemand voor te lezen.

Recent

bottom of page