top of page

Boeken van vroeger #10: Dolfje Weerwolfje - Weerwolvenbos

Titel: Dolfje Weerwolf - Weerwolvenbos

Schrijver: Paul van Loon

Illustrator: Hugo van Look

Jaar van uitgave: 2003

 

Tien jaar geleden las ik de serie ‘Dolfje Weerwolfje’ van Paul van Loon. Elk boek van de serie Dolfje Weerwolfje verslond. Vele keren heb ik de boeken gelezen. Tien jaar later ga ik de boeken opnieuw lezen. Kijken waarom ik de boeken zo leuk vond en daarvoor een recensie schrijven.

In het vierde boek, weerwolvenbos, klinken er op een dag vreemde geluiden in het (Weer)Wolvenbos. Er wordt gehakt, gezaagd en gegraven. Het bos is in gevaar en ook de boomhut waarin Opa Weerwolf al jaren woont. Twee zakenmensen, Gratemager en Meneer willen alle bomen omhakken in het bos. Wat nu? Protesteren! Onder de naam W.R.O.W. (Wie Redt Ons Wolvenbos) richt Dolfje met zijn klas een actiegroep op. Maar of dat zal helpen?

In het boek ‘Weerwolvenbos’ kom je als lezer, vooral de jonge lezers, in aanmerking met gevoelens en ervaringen. Dolfje en Noura raken een beetje verliefd met elkaar. Door de verliefde gevoelens van Noura en Dolfje komen kinderen in aanraking met deze (nieuwe) gevoelens. Ook is er in het boek te lezen dat de kinderen samen in actie komen. Er is saamhorigheid. De kinderen voelen dat ze bij elkaar horen. Ze zijn een groep.

Het boek is een komische en spannend avontuur, boordevol met leuke gebeurtenissen. De schrijfstijl van Paul van Loon is heel goed te lezen voor jonge kinderen. Er wordt gebruik gemaakt van korte zinnen en ‘makkelijke’ woorden. Jongere kinderen kunnen het boek makkelijk lezen. Een echte must-read voor kinderen vanaf een jaar of acht.

Recent

bottom of page