top of page

Blog #7: Première 'Vals - De film'


Op maandag 14 januari mocht ik naar de première van de film 'Vals'. Vals is een boekverfilming van het gelijknamige boek van Mel Wallis de Vries. De jeugdthriller is geschreven in 2010 en is in 2012 uitgeroepen tot het beste jeugdboek.

De film gaat over vier vriendinnen, Kim, Abby, Feline en de nieuwkomer Feline. Ze besluiten in de laatste dagen voor hun eindexamen op vakantie te gaan in de Ardennen. Het vakantiehuis ligt erg afgelegen. Wat een gezellig meidenweekend had moeten worden, verandert al gauw in een drama. Na een feestje met drie jongens uit een naburig huis is Feline ineens verdwenen. Door een dik pak sneeuw kunnen de meiden geen kant op en ze hebben geen mobiel bereik. Het lijkt erop dat iemand op hen jaagt en de sfeer wordt steeds angstaanjagender.

Voordat de film begon, mocht ik, samen met mijn +1, dineren met onder andere de regisseur en de uitgeverij van Mel. Van tevoren waren we toch een tikkeltje bang dat we zeer luxe avondeten kregen, maar we kregen een heerlijk diner.

Na het diner was het tijd om over de rode loper te gaan. We moesten allemaal buiten in de kou staan wachten, maar daarna mochten we even een momentje shinen op de rode loper. Ook gingen we nog even met Mel op de rode loper om een foto te maken.

Daarna moesten we zelf door naar de zaal, omdat het tijd was dat de film ging beginnen. We zaten in een hele grote zaal met veel mensen. We herkende verschillende bekende Nederlanders in de zaal.

Eenmaal dat de film begonnen was, zaten we allemaal in spanning naar de film te kijken en wow, wat was die goed geworden. Na een groot applaus zat de film er weer op.

Nadat we in de zaal nog een aantal foto's hebben gemaakt met een deel van de cast en Stijn Fransen. Stijn Fransen was in toen wij wat jonger waren iemand waar we veel naar keken op televisie. Dus moesten we wel op de foto met haar.

In de zaal kwam ik Kim, ook van OpenBooks, tegen. Samen zijn we naar de afterparty gegaan. Sarah en Julia mochten de titelsong van de film daarna nog zingen. Na een drankje gehaald te hebben, gingen we nog met een aantal castleden en andere acteurs en acties op de foto. Daarna zijn we nog gaan gillen in het fotohokje, wat natuurlijk vreselijk fout ging. Het was echter wel hilarisch en dat is ook te zien op de foto's.

We sloten de avond af met een foto met Mel en nog een gesprekje. Wat was het een leuke film en avond. Zeker een avond om nooit meer te vergeten.

De film is een aanrader voor jong en oud. Vanaf 12 jaar en ouder mag je naar de film gaan. Benieuwd naar de trailer naar de film? Neem dan zeker een kijkje naar de trailer.

Trailer Vals: https://www.youtube.com/watch?v=Hg0-PAs-6UU

Cast Vals

Naam Rol

Abbey Hoes Abby

Gijs Blom Casper

Olivia Lonsdale Pippa

Romy Gevers Kim

Holly Mae Brood Feline

Niek Roozen Daan

Thijs Boermans Jeroen

Shahine el Hamus Stijn

Madelief Smalbil Kleine Kim

Recent

bottom of page