top of page

De pen achter het boek #2: Carry Slee


Een schrijfster die niet meer weg te slaan is uit het schrijverswereld is Carry Slee. Ze schrijft al jaren boek. Er komen vele verfilmingen van haar boeken. Een succesvolle schrijfster, maar wie is Carry Slee nu?

Carry Slee is geboren in 1949 en is dus nu 69 jaar oud. Ze is geboren in Amsterdam en heeft na de middelbare school de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Utrecht gedaan. Hierna heeft ze kort in het onderwijs gewerkt.

Vanaf 1988 verschenen de eerste verhaaltjes van Carry Slee. De eerste verhalen waren over Keetje Karnemelk en verschenen in het kindertijdschrift 'Bobo'. Haar eerste boek verscheen in 1989 en had de titel 'Rik en Roosje'. Na dit boek volgde er nog veel meer.

De meest bekende boeken van Carry Slee zijn: 'Timboektoe, 'Afblijven', 'Lover of Loser', 'Kappen', 'Paniek', 'Razend', 'Radeloos', 'Spijt', 'Pijnstillers' en 'Laatste vlog'.

Carry Slee heeft boeken voor verschillende leeftijdsgroepen geschreven. Ze schreef boeken voor jonge kinderen, 10 / 12 + boeken. Boeken voor zestien jaar en ouder en boeken voor volwassenen.

Op dit moment zijn er ook nog zeven boeken van haar verfilmd. Onder andere 'Spijt!', 'Afblijven' en 'Timboektoe'. Naast de verfilming heeft Carry Slee vele verschillende prijzen in de wacht geslepen, waaronder vijf keer de prijs van de Jonge Jury.

Recent

bottom of page