top of page

Blog #5: Jezelf zijn

Een boek over een belangrijk thema, dat het meer is dan gewoon een boek. Dat het meer is dan een mooi boek. Ik hou er van. De boeken bespreken een maatschappelijk thema, als zelfmoord, depressie en sexualiteit. De boeken zijn vaak zielig, en erg dicht bij de realiteit. Soms wel iets te dicht.

Een thema wat vaak in dit soort boeken voorkomt is jezelf zijn. We krijgen vaak te horen dat we gewoon ons zelf moeten zijn. Maar zo makkelijk is dat niet altijd. Het is belangrijk dat dit in boeken wordt behandeld, het is fijn om in een boek iemand tegen te komen die je kan herkennen. Iemand op wie je lijkt.

We veranderen iedere dag, en soms snappen we zelf niet eens waarom. Misschien kunnen we niet uitleggen wat er aan de hand is, daarom is het goed dat er in boeken personages zitten die veranderen. Personages die anders zijn dan de rest. Want iedere dag vechten we met onze onzekerheden. Het enige wat we dan willen is dat er iemand is die ons begrijpt terwijl we dat zelf niet doen. Daarom is het belangrijk dat er personages zijn die te maken hebben met ziektes, personages die gehandicapt zijn, personages die er achter komen dat ze homo zijn want dat gebeurt in de echte wereld ook. Dit is van mij een bedankje aan alle boeken die hen personages echt laten lijken, met onzekerheden. Met personages die anders zijn. Want hierdoor beginnen we onszelf weer een beetje beter te begrijpen.

Daarom kan ik het alleen maar aanraden om boeken te lezen, want misschien ontdek je nog iets over jezelf.

Recent

bottom of page