top of page

Boeken van vroeger #7: Dolfje Weerolfje - Zilvertand

Titel: Dolfje Weerwolf - Zilvertand

Schrijver: Paul van Loon

Illustrator: Hugo van Look

Jaar van uitgave: 1999

 

Tien jaar geleden las ik de serie ‘Dolfje Weerwolfje’ van Paul van Loon. Elk boek van de serie Dolfje Weerwolfje verslond ik. Vele keren heb ik de boeken gelezen. Tien jaar later ga ik de boeken opnieuw lezen. Kijken waarom ik de boeken zo leuk vond en daarvoor een recensie schrijven.

In het derde boek, zilvertand, heeft Dolfje het naar zijn zin bij Timmie thuis. En alle kippen in de buurt leven nog. Maar op een avond komt er een bezoeker. Hij heeft een nare brief. Daarin staat dat Dolfje mee moet. Dolfje mag niet bij Timmie en zijn ouders blijven. Opa Weerwolf is ongerust. Hij herkent de beruchte Oom Zilvertand?

Ook in dit boek komt Dolfje Weerwolfje voor het nieuw avontuur te staan. Dit avontuur is geen avontuur zoals andere avonturen. Dolfje zit deze keer echt in de problemen. Hij wordt opgesloten in de gevangenis. Lukt het Dolfje om te ontsnappen?

Doordat Dolfje in het boek in de gevangenis komt, komt er een zwaarder element in het boek. Kinderen identificeren de gevangenis met een plek waar je komt als je dingen hebt gedaan die niet mogen. Boeven, misdadigers, overvallers horen in de gevangenis thuis. Dolfje Weerwolf hoort niet thuis is de gevangenis. Dolfje moet ontsnappen, maar hoe? Het boek zilvertand is op een fijne manier geschreven.

Het boek zit vol met spanning en avontuur. Je gaat samen met Dolfje op avontuur en hoopt op een positieve afloop in het boek. Daarnaast zitten er mooie illustraties in het boek, die echt passen bij het verhaal. Dit boek is ook apart te lezen van de eerdere boeken. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of negen.

Recent

bottom of page