top of page

Buddyread #2: Shock


In de serie buddyread gaan een aantal bloggers van OpenBooks allemaal hetzelfde boek lezen. Daar geven ze allemaal hun mening over. Samen gaan ze in gesprek over het boek. Deze keer is het boek Shock van Mel Wallis de Vries gelezen door Fleur en Kevin.

Waar gaat het boek ‘Shock’ over?

Kevin: In het boek schuld gaan vier vriendinnen, in de zomervakantie, op vakantie naar Frankrijk. Hun vriendin Emma is, voor de vakantie in december, tijdens het schoolfeest spoorloos verdwenen. Op vakantie gebeuren er allemaal vreemde dingen. Ze hebben het idee dat ze begluurd worden door iemand. Heeft dit iets te maken met de verdwijning van Emma? Zijn ze de meiden überhaupt nog veilig.

Fleur: Het boek schuld gaat over vier vriendinnen. Ze gaan op vakantie, ze hebben iets heel heftigs meegemaakt en hebben moeite met dit te verwerken. Een van hun beste vriendinnen is al maanden vermist. En sommige geloven dat ze nog in leven is, andere niet. Dat verwerken doen ze allemaal op hun eigen manier.

Wie zijn de hoofdpersonages in het boek?

Kevin: De hoofdpersonen in het boek zijn de vier vriendinnen, Mabel, Anouk, Lily en Bo, die op vakantie gaan.

Fleur: Het gaat over vijf vriendinnen: Emma, Anouk, Bo, Mabel en Lilly. Ze zijn allemaal anders, hebben allemaal hun eigen problemen. Maar ze delen ook het verdriet van hen vriendin de vermist is.

Wat is het onderwerp in het boek?

Kevin: Het onderwerp van het boek is omgaan met verlies. Vier vriendinnen verwerken het verlies van Emma. Emma is al een tijdje vermist. Niemand weet waar ze is. Elke vriendin gaat anders om met het verlies van Emma.

Fleur: Het boek gaat over die vermissing, maar ook over het verwerken van iets wat je niet zeker weet. Over vriendschap en liefde, wat het allemaal voor je betekent. Wat het verliezen van een vriendin met je doet, en hoe je dat ooit gaat overleven

Wat vond je van het boek?

Kevin: Ik vond het een spannend boek. Het boek is opgebouwd met een goede verhaallijn. Terwijl je het boek aan het lezen bent, wordt het steeds spannender. Het einde van het boek was sterk en ik had niet verwacht dat het boek zou eindigen. Het is een goed verhaal. Complimenten voor Mel!

Fleur: Dit boek is een van de beste van Mel Wallis de Vries. Het is spannend, mooi geschreven en op sommige momenten heel herkenbaar.

Wat is je favoriete stuk vanuit het boek?

Kevin: Ik vond het einde het mooiste stuk. Ik zeg er verder niks over, want dan verklap ik misschien al het einde van het boek. Wow, wat was het einde van het boek sterk en onverwachts.

Fleur: Het einde van het boek. Het liep zo goed af.

Welk deel van het boek vond je minder goed?

Kevin: Er was geen deel in het boek dat ik minder goed vond. Ik vond het een mooi boek.

Fleur: Er was niet echt een stuk wat ik minder vond, het hele boek is in een lekkere vaart geschreven. en er zitten niet echt mindere stukjes in.

Wat vond je van het einde van het boek?

Kevin: Het einde verdiend echt een applaus. Mel heeft het boek zo sterk opgebouwd. Het einde van het boek was erg sterk vond ik.

Fleur: Het einde past perfect bij het boek. Het past bij hoe de personages zich hebben ontwikkeld door het boek heen, wat ze hebben meegemaakt.

Zou je het voor een tweede keer lezen?

Kevin: Uhm, een tweede keer is niet meer mogelijk. Ik heb het boek een stuk of vijf keer al gelezen. Maar ik het boek zeker nog een zesde keer lezen.

Fleur: Zeker weten!

Voor welke leeftijd is het boek volgens jou geschikt?

Kevin: Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Het boek kan nog door jongere kinderen erg spannend worden ervan, maar als je van spannende boeken houdt dan is dit zeker een aanrader.

Fleur: Dat ligt aan de ene kant natuurlijk aan het leesniveau van de lezer, wat je aan kan en wat niet. Maar ik zou zeggen vanaf 14/15 jaar.

Zou je het boek aanraden aan andere lezers?

Kevin: Zeker, zeker! De boeken van Mel zijn in het algemeen een aanrader voor jongeren.

Fleur: Ja, dit boek is een lekkere thriller met een mooi en emotioneel randje.

Beschrijf het boek in een zin of quote?

Kevin: Wie kan je nog vertrouwen, als de hele wereld je in de steek heeft gelaten.

Fleur: Verwerken doen we allemaal op een andere manier, neem iemand het niet kwalijk als hij het anders doet dan jij.

Wil je nog wat kwijt over het boek?

Kevin: Ik raad iedereen het aan om dit boek te gaan lezen. Het is echt een must-read!!

Fleur: Dit is het beste hoe je het boek kan beschrijven, maar vooral lees het boek

Recent

bottom of page