top of page

De pen achter het boek #1: John Green

De pen achter het boek, wie is nu die schrijver die al zoveel bekende boeken heeft geschreven. Wat is zijn leven, daarom de pen achter het boek. Als ik over iemand uren kan doorpraten, dan is het wel John green. Want behalve een geweldig schrijver is hij ook veel meer. En dat is de reden dat ik John Green gekozen heb.

John Green dus, we kennen hem allemaal als schrijver van boeken als de weeffout in onze sterren en paper towns. Zijn boeken worden gelezen over de hele wereld, en natuurlijk heeft hij ook veel fans. Er zijn boeken verfilmd, maar de boeken zijn mijn favoriet. Ze zijn zielig, actueel en herkenbaar.

Hij heeft ook een youtube kanaal met zijn broer, daar waren ze al op bekend voordat zijn eerste boek bekend werd. Ze hebben als uitdaging elkaar alleen tijdens het filmen gezien, ze wonen ver van elkaar dus dat was niet zo moeilijk. Op de video bespraken ze elkaars dag, en iedereen kon dan mee kijken. Maar dat niet alleen, hij geeft ook veel geld aan goede doelen, geld wat hij verdient met boeken en youtube geeft hij vaak weg.

Hij groeide op in Orlando, Florida, waar hij vele jaren gewoond heeft. Nu woont hij samen met zijn vrouw en kinderen Indianapolis. Ook is hij vaak in New York te vinden, en als je hem daar tegen het lijf loopt dan sta je waarschijnlijk ook op youtube.

Ja hij doet echt heel veel voor zijn fans, is een geweldig schrijver en vlogger. Iedereen die hem ooit is tegengekomen zal dat bevestigen, dit waren de vele redenen waarom ik hem een geweldig schrijver vind.

 

Vond je het een leuke blog? Vergeet dan niet op het hartje te drukken, een reactie achter te laten en hem te delen. Tot bij de volgende blog!

Recent

bottom of page