top of page

BookQuotes #1: Quotes and books

Iedereen heeft een speciale gewoonte, die van mij is het verzamelen van mooie, inspirerende en geweldige zinnen en citaten. Ik schrijf ze op, verzamel ze en leef mee met de personages. Zo dit ga ik er mee doen, ik ga mijn favoriete, meest inspirerende en geweldige quotes en citaten met jullie te delen.

⇰ Hope is the only thing stronger than fear.- hunger games

Deze quote is gewoon zo mooi, inspirerend en waar. Als er nog hoop is, dan kun j blijven vechten. Zodra alle hoop verloren is, dan heeft vechten geen zin meer. Het is inspirerend omdat het aangeeft dat je nooit op moet geven, dat het altijd waard is om voor te vechten.

⇰We all have both light and dark inside us. What matters is the part we choose to act on, that’s who we really are- harry potter.

Het klopt want we hebben allemaal het slechte en het goede in ons. En het gaat erom wat je doet, verder maakt het niet. Je kan nog bekend staan als een slecht persoon, dat betekent niet dat je geen goede dingen kan doen. Geen mens is alleen maar slecht of alleen maar goed. Het gaat erom wat je doet.

⇰It would be privilege to have my heart broken by you- fault in our stars

Dit boek is zo geweldig, mooi, ontroerend en goed geschreven. En natuurlijk is dit boek heel zielig en daarom past de quote al goed. Maar soms is het ook waar. Dat je zoveel van iemand houd dat het je niet meer uitmaakt of je hart gebroken wordt. Het is natuurlijk een heel romantisch idee maar het heeft ook wel wat zieligs. Dit is zo’n quote die je in een boek van John Green kan vinden en het past daar ook goed.

⇰ Imagination is the only weapon in the war against reality- alice in wonderland

Deze quote is zo mooi. Echt helemaal geweldig!. Want alleen door te fantaseren kom je in een andere wereld terecht. Fantasie is het voorstellen van gebeurtenissen, maar ook het begin van een droom. Daarom vind ik deze zo mooi, met je fantasie kun je dromen creeën, leven in een wereld die niet de jouwe is. Dromen zijn er om uit te komen, maar dan moet je ze eerst bedenken.

⇰ Brave doesn’t mean you’re not scared. It means you are go on though even if you are scared- hate u give

Bang zijn mag, maar je moet nooit opgeven. Dan ben je een echte held. En het is waar. In het echte leven kun je ook bang zijn, toch moet je door. Ook als het even niet meer lukt ga je door. En het is niet altijd even makkelijk, maar je doet het wel. En daarom ben ik het eens met deze quote. Het leven is niet altijd makkelijk, toch ga je door. Omdat je soms gewoon geen andere oplossing hebt.

Recent

bottom of page