top of page

Een wereld van boeken #1: Ik zie je tussen de wolken


In de serie 'Een wereld van boeken' wordt er een boek besproken waar een of meerder maatschappelijke thema's aanbod komen. Onderwerpen die besproken moeten worden. Van thema's rond de oorlogen of thema's rond het eigenliefde, zoals zelfmoordneigingen en anorexia. Vandaag is het boek 'Ik zie je tussen de wolken' van Maren Stoffels.

In het boek ‘ik zie je tussen de wolken’ worden veel belangrijke thema’s besproken. Themaś die in de hedendaagse wereld nog steeds actueel zijn. De thema’s die worden besproken zijn kanker, het snijden van jezelf maar ook het thema liefde. Dit zijn belangrijke thema’s, ze zijn niet alleen zielig. Er sterven nog iedere dag mensen aan kanker, mensen zijn nog steeds bang dat ze niet goed genoeg zijn. Dat ze niks waard zijn, maar liefde is ook een belangrijk thema. Zeker als het een liefde is waar je zelf niks van snapt, die je misschien niet eens wil voelen. Dit gebeurt iedere dag, en daarom is het belangrijk dat ze het behandelen in boeken.

In ik zie je tussen de wolken worden deze thema’s neergezet zoals ze echt zijn. Soms hard en alles verwoestend, maar soms ook zachtjes en misschien zelfs lief. Het hoofdpersonage is op school een probleem kind, ze scheldt leraren uit. Maar er is meer aan de hand, alleen weet niemand dat. Ze moet op stage in het ziekenhuis, daar moet ze een jongen met kanker begeleiden. En ze gaat met hem om alsof hij niet ziek is, alsof het gewoon een jongen is met wie ze kan voetballen. En zo moet het ook zijn. Die mensen zijn ziek, maar ze zijn ook gewoon een mens.

Ieder mens moet liefde kunnen voelen, en misschien is dat niet op de manier dat je verwacht had. Maar het is en blijft liefde. Dat moeten we nooit vergeten, en dat is in dit boek heel mooi weergegeven. De liefde voor je familie, de liefde voor je vrienden en de liefde voor jezelf. In dit boek wordt nogmaals benadrukt hoe belangrijk dat is. Ik kan alleen maar zeggen dat dit een boek is wat je moet lezen, gewoon omdat het zo belangrijk is.

Dus ja je kan wel zeggen dat dit een goed boek is om belangrijke thema’s te bespreken, en daarnaast is het gewoon een geweldig boek. Maar wel een geweldig boek met een zwaar randje.

Recent

bottom of page