top of page

Boekblog #10: Fashion Academy - Chanel meets Cinderella


Titel: Fashion Academy 4, Chanel meets Cinderella

Auteur: Simone Arts

Uitgever: Uitgeverij Holland

Pagina's: 128

 

Mode is een must

De schrijfster van Fashion Academy 4 heet Simone Arts. Ze is geboren in 1975. Ze is ondertussen 42 jaar oud. Simone woonde in een dorp in Brabant. Ze haalde haar gymnasiumdiploma en ging Nederlandse Taal- en Letterkunde studeren. Eerst een jaar in Nijmegen, toen een poos in Utrecht en ten slotte nog een jaar in Amsterdam. Simone heeft een aantal jaar gewekt als docent Nederlands op een middelbare school. Ze is gestopt om boeken te schrijven. Naast schrijven houdt Simone erg van sporten, lezen en is ze - net als de hoofdpersonen uit haar boeken - het meest gelukkig als ze haar familie en vrienden om zich heen heeft.

Simone Arts schrijft een boekenreeks over de Fashion Academy. Het is weer een nieuw seizoen op de Fashion Academy, dus dat betekend een nieuw thema. Het winterthema van deze keer is Chanel meets Cinderella. Dat betekent op de Fashion Academy veel lichtjes, sprookjesachtige jurken en zelfs een ijsbaan op het plein! De hoofdrol spelers van dit dit boek zijn Valerie en Abu.

De Fashion Academy is een fictieve school, ergens in een stad, onder leiding van Doña Sofia. De leerlingen wonen op de school en gaan in de weekends naar huis. Vrijheid, (nachtelijke) avonturen en een stukje zelfredzaamheid zorgen voor de beste creatieve ideeën. Vriendschap en samenwerking zijn onmisbaar.

Dit boek was het tweede deel van serie die ik las. Bij het eerste boek dacht ik in het begin dat het een minder leuk boek werd, want het is een boek over mode. Na het eerste boek was ik veel positiever na de boekenreeks gaan kijken van de schrijfster.

Het boek Fashion Academy 4 - Chanel meets Cinderella is op een fijne manier geschreven. Het boek is fijn te lezen. Het onderwerp winter verwerkt de schrijfster er goed. Zelf vond ik het boek een klein beetje lijken op het vorige boek, want het hoofddoel is de geheime opdracht. Al met al is het leuk boek.

 

Meer weten over Simone Arts?

Website: http://simonearts.nl

Recent

bottom of page