top of page

Boekblog #8: Niet thuis

Titel: Niet thuis

Auteur: Jacques Vriens

Uitgever: van Holkema & Warendorf

Pagina's: 128

 

We blijven liever samen in de De Haven, ons huis.

Jacques Vriens is geboren op 26 maart 1946 in 's-Hertogenbosch. Hij is ondertussen 71 jaar. Op zes-jarige leeftijd verhuisde hij naar Helmond. Hier begonnen zijn ouders een hotel. In de toneelzaal van dat hotel voerde hij samen met kinderen uit de buurt toneelstukken op. Hij begon die stukken ook op te schrijven en ontdekte zo dat schrijven leuk is. Na de scheiding van zijn ouders ging hij met zijn moeder en broer naar Amsterdam. Op de hogereburger-school speelde hij ook veel toneel en eigenlijk wilde hij naar de toneelschool, maar het werd toch de kweekschool (nu noemen we dat de pabo). Hij was onderwijzer in Amsterdam en Abcoude en vanaf 1984 directeur van een basisschool in Bakel. In 1976 kwam zijn eerste boek uit en vanaf 1993 is hij alleen nog maar schrijver. Ondertussen heeft hij heel veel boeken geschreven. Daarnaast zijn er drie boeken van hem verfilmd. Ook is een tv-serie van een boek van Jacques Vriens. En niet te vergeten zijn er ook theatervoorstellingen van zijn boeken. Met deze boeken heeft hij ondertussen vele prijzen gewonnen. Daarnaast is hij getrouwd, heeft twee zonen en woont in Gronsveld in Zuid-Limburg.

Hannah woont niet thuis, maar in een leefgroep van zeven kinderen. Allemaal hebben ze hun eigen bijzondere verhaal. Ze kunnen het niet altijd goed met elkaar vinden, maar als het erop aankomt, laten ze elkaar niet in de steek. Dan vangt Hannah een geheim gesprek op tussen de groepsleiders. Er moet bezuinigd worden in de jeugdzorg en dat heeft ingrijpende gevolgen. Zodra de kinderen erachter komen wat er aan de hand is, verzinnen ze samen een spannend en gewaagd plan.

Het boek van Jacques Vriens is een goed boek. Het boek beschrijft het verhaal van kinderen die niet meer thuis kunnen wonen. Hij weet het verhaal op een duidelijke manier neer te zetten, maar het blijft toch een leuk verhaal. Soms is het verhaal zelfs een beetje spannend. Het verhaal is op een fijne manier geschreven. Ik vind al met al een leuk boek.

 

Wil je meer weten van Jacques Vriens? Neem dan een kijkje op:

Website: https://www.jacquesvriens.nl/

Twitter: https://twitter.com/jacques_vriens

Recent

bottom of page